Lise Tiri

creatieve duizendpoot met een passie voor het jonge kind

Wat doet Lise binnen Anthé:

opvoedingsondersteuning, 2e zorgverstrekker binnen het groepsaanbod, vorming, gevarieerd aanbod aan workshops

 

Ik ben Lise Tiri. 30 jaar en in blijde verwachting van mijn eerste kindje en metie van Noa. Ik heb orthopedagogie met keuzetraject creatieve methodieken gestudeerd aan de UC Leuven-Limburg. Na mijn studies heb ik vijf jaar in een gespecialiseerde peutertuin gewerkt waar kinderen van 0 tot 4 jaar in een algemeen ontwikkelingsstimulerend klimaat therapie en medische zorg kregen. Ik heb dit met hart en ziel gedaan maar nét dat zorgde ervoor dat ik het emotioneel vlak niet meer kon loslaten. Lang leven mijn hoogsensitiviteit wat ik als kracht ervaar maar waardoor ik ook dikwijls opzoek moet gaan naar de balans tussen de noden van een ander en mezelf. Ik ben dan ook bewust opzoek gegaan naar een job waar ik wat meer afstand van de kinderen en zware problematieken kon nemen. Gelukkig heb ik dit gevonden! Ik werk nu twee jaar als pedagogische coach / inclusie coach in de baby-en peuteropvang en de buitenschoolse kinderopvang waarbij ik teams coach en ondersteun bij pedagogisch moeilijk lopende situaties m.b.t kind (met en zonder specifieke zorgbehoefte) en ouder. Ik ben zo dankbaar dat ik iedere dag kan doen wat ik graag doe en mijn passie en ervaring mag delen vanop de zijlijn! 

Zoals jullie waarschijnlijk al wel gemerkt hebben, is het pedagogisch werken met kinderen en dan voornamelijk het jonge kind echt een passie. Vertrekkend vanuit deze passie en mijn creatieve geest heb ik 8 jaar geleden de keuze gemaakt om bijkomend een opleiding kinderyoga en tal van creatieve methodieken te volgen en met Anthé te starten. De leergierigheid en zin in meer blijft want ook nu school ik mij nog graag bij en leer ik nog iedere dag bij van wat ik zie, voel en ervaar bij de kinderen. 

 

Linsey Tiri

passie voor yoga

Wat doet Linsey binnen Anthé:

yoga in al zijn vormen, Eerstelijns psychologische zorg, 1e zorgverstrekker binnen het groepsaanbod, relationele en seksuele vorming en tal van andere

Ik ben Linsey Tiri. 32 jaar en mama van Noa (bijna 3 jaar).

Ik ben gepassioneerd door yoga en ben elke dag opnieuw verbaasd wat yoga met je lichaam en geest doet. Zeker tijdens mijn zwangerschap en bevalling heb ik hier ook gebruik van kunnen maken, wat er mede voor heeft gezorgd dat ik een goede bevalling heb gehad. In het dagdagelijkse leven is het terug balans zoeken in het doen van yoga/meditatie, mama-zijn, werken,... Het is niet altijd gemakkelijk om alle ballen in de lucht te houden. 

Yoga sluit wel perfect aan bij wie ik ben. Ik ben iemand die altijd het positieve in mensen ziet en respect heeft voor iedereen. Ik voel de noden van mensen rondom me goed aan en bied een luisterend oor wanneer nodig. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed in hun vel voelen en daar help ik ze graag bij. Ik probeer deze positieve en respectvolle manier van leven ook in Anthé te steken en ik hoop dit onbewust over te dragen op kinderen waardoor hun zelfvertrouwen kan groeien en ze met een stevige basis de wereld verder kunnen ontdekken.

Daarnaast ben ik erg bewust bezig met het klimaat en milieuproblematieken. Ik heb inleefreizen gedaan naar Senegal en Peru, en ik deed mijn thesisonderzoek in Vietnam. Na deze reizen ben ik bewuster beginnen leven en hierdoor ben ik o.a. vegetariër geworden. Ook deze kijk op het leven proberen we in Anthé te steken doordat we kiezen voor ecologische spelmateriaal en doordat we op onze Yoga-Natuurkampjes vegetarische of gezonde kookworkshop aanbieden (met zoveel mogelijk lokale producten).

Ik ben afgestudeerd als sociaal werker en heb de master in de Pedagogische Wetenschappen behaald. Momenteel werk ik als zelfstandige Klinisch Orthopedagoog bij Praktijk Cocoon in Zonhoven, in Kindcentrum Straal en Huis van het Kind Hasselt. Ik begeleid hier kinderen met allerlei soorten problematieken. Daarnaast geef ik ook Relationele en Seksuele vorming in scholen. 

Ik wil mijn ervaring en passie delen met kinderen op een laagdrempelige manier en daarom wil ik samen met mijn zus op een speelse manier aan de slag gaan om kinderen sterker te maken en hun zelfvertrouwen te laten groeien.