Lise Tiri

creatieve duizendpoot

Docent: curieuze neuzen, creaZEN, sherborne enzovoort

 

Ik ben Lise Tiri. Ik heb orthopedagogie met keuzetraject creatieve methodieken gestudeerd aan de UC Leuven-Limburg een associatie van de Katholieke Universiteit Leuven. Ik ben gespecialiseerd in de pedagogiek (opvoedkunde) die zich richt op de opvoeding van kinderen met een mentale en/of fysieke beperking en kinderen die zich in een problematische leer- of opvoedingssituatie bevinden. Momenteel werk ik in een gespecialiseerde peutertuin. Hier krijgen kinderen van 0 tot 4 jaar in een algemeen ontwikkelingsstimulerend klimaat therapie en medische zorg. Ik kan wel zeggen dat het werken met kinderen eerder een passie is. Vertrekkend vanuit deze passie en mijn creatieve geest heb ik de keuze gemaakt om bijkomend een opleiding kinderyoga en tal van creatieve methodieken te volgen en met Anthé te starten.

 

Graag wil ik nog meer kinderen de kans geven om van het aanbod te genieten. Daarom stel ik jullie met trots mijn zus Linsey voor. Met evenveel passie en gedrevenheid stapt ze mee in het Anthé-avontuur!

 

Linsey Tiri

passie voor yoga

Docent: yoga in al zijn vormen

Ik ben Linsey Tiri. Ik ben gepassioneerd door yoga en ben elke dag opnieuw verbaasd wat yoga met je lichaam en geest doet. Ik ben altijd druk bezig met werken, studeren, afspreken met vrienden en familie, … Daarom ben ik opzoek gegaan naar iets dat me rust brengt en dat heb ik kunnen vinden door het beoefenen van yoga en meditatie … Every damn day! 😉

Yoga sluit perfect aan bij wie ik ben. Ik ben iemand die altijd het positieve in mensen ziet en respect heeft voor iedereen. Ik voel de noden van mensen rondom me goed aan en bied een luisterend oor wanneer nodig. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed in hun vel voelen en daar help ik ze graag bij. Ik probeer deze positieve en respectvolle manier van leven ook in Anthé te steken en ik hoop dit onbewust over te dragen op kinderen waardoor hun zelfvertrouwen kan groeien en ze met een stevige basis de wereld verder kunnen ontdekken.

Daarnaast ben ik erg bewust bezig met het klimaat en milieuproblematieken. Ik heb inleefreizen gedaan naar Senegal en Peru, en ik deed mijn thesisonderzoek in Vietnam. Na deze reizen ben ik bewuster beginnen leven en hierdoor ben ik o.a. vegetariër geworden. Ook deze kijk op het leven proberen we in Anthé te steken doordat we kiezen voor ecologische spelmateriaal en doordat we op onze Yoga-Natuurkampjes vegetarische of gezonde kookworkshop aanbieden (met zoveel mogelijk lokale producten).

Ik ben afgestudeerd als sociaal werker en heb de master in de Pedagogische Wetenschappen behaald. Ik heb veel ervaring met kinderen, ook kinderen met specifieke noden. Ik ben tien jaar hoofdanimator geweest bij speelplein ‘Het Zonnetje’, maar ik heb ook ander vrijwilligerswerk gedaan zoals Autisme Limburg, CKG het Lentekind, huiswerkbegeleiding en buddywerking met mensen met een psychiatrische problematiek.

Ik wil mijn ervaring en passie delen met kinderen en daarom wil ik samen met mijn zus op een speelse manier aan de slag gaan om kinderen sterker te maken en hun zelfvertrouwen te laten groeien.