Lise Tiri

creatieve duizendpoot

Docent: risicovol spel, kindvolgend spel, creaZEN, sherborne enzovoort

 

Ik ben Lise Tiri. Ik heb orthopedagogie met keuzetraject creatieve methodieken gestudeerd aan de UC Leuven-Limburg. Momenteel werk ik als pedagogische coach en inclusie medewerker in de kinderopvang waarbij ik teams coach en ondersteun bij pedagogisch moeilijk lopende situaties m.b.t kind en ouder. Voordien heb ik in een gespecialiseerde peutertuin gewerkt waar kinderen van 0 tot 4 jaar in een algemeen ontwikkelingsstimulerend klimaat therapie en medische zorg kregen. Ik kan wel zeggen dat het werken met kinderen eerder een passie is. Vertrekkend vanuit deze passie en mijn creatieve geest heb ik de keuze gemaakt om bijkomend een opleiding kinderyoga en tal van creatieve methodieken te volgen en met Anthé te starten.

 

Graag wil ik nog meer kinderen de kans geven om van het aanbod te genieten. Daarom stel ik jullie met trots mijn zus Linsey voor. Met evenveel passie en gedrevenheid stapt ze mee in het Anthé-avontuur!

 

Linsey Tiri

passie voor yoga

Docent: yoga in al zijn vormen

Ik ben Linsey Tiri. 31 jaar en mama van Noa.

Ik ben gepassioneerd door yoga en ben elke dag opnieuw verbaasd wat yoga met je lichaam en geest doet. Zeker tijdens mijn zwangerschap en bevalling heb ik hier ook gebruik van kunnen maken, wat er mede voor heeft gezorgd dat ik een goede bevalling heb gehad. In het dagdagelijkse leven is het terug balans zoeken in het doen van yoga/meditatie, mama-zijn, werken,... Het is niet altijd gemakkelijk om alle ballen in de lucht te houden. 

Yoga sluit wel perfect aan bij wie ik ben. Ik ben iemand die altijd het positieve in mensen ziet en respect heeft voor iedereen. Ik voel de noden van mensen rondom me goed aan en bied een luisterend oor wanneer nodig. Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed in hun vel voelen en daar help ik ze graag bij. Ik probeer deze positieve en respectvolle manier van leven ook in Anthé te steken en ik hoop dit onbewust over te dragen op kinderen waardoor hun zelfvertrouwen kan groeien en ze met een stevige basis de wereld verder kunnen ontdekken.

Daarnaast ben ik erg bewust bezig met het klimaat en milieuproblematieken. Ik heb inleefreizen gedaan naar Senegal en Peru, en ik deed mijn thesisonderzoek in Vietnam. Na deze reizen ben ik bewuster beginnen leven en hierdoor ben ik o.a. vegetariër geworden. Ook deze kijk op het leven proberen we in Anthé te steken doordat we kiezen voor ecologische spelmateriaal en doordat we op onze Yoga-Natuurkampjes vegetarische of gezonde kookworkshop aanbieden (met zoveel mogelijk lokale producten).

Ik ben afgestudeerd als sociaal werker en heb de master in de Pedagogische Wetenschappen behaald. Momenteel werk ik als zelfstandige Klinisch Orthopedagoog bij Praktijk Cocoon in Zonhoven. Ik begeleid hier kinderen met allerlei soorten problematieken. Daarnaast geef ik ook Relationele en Seksuele vorming in scholen. 

Ik wil mijn ervaring en passie delen met kinderen op een laagdrempelige manier en daarom wil ik samen met mijn zus op een speelse manier aan de slag gaan om kinderen sterker te maken en hun zelfvertrouwen te laten groeien.